Aruna Vermeulen: "De RvC is een unieke groep met ervaring op heel veel verschillende gebieden"

Aruna Vermeulen zat sinds de start van het Sportbedrijf in de Raad van Commissarissen. In april dit jaar nam ze afscheid van de RvC. Hoe heeft ze deze periode als commissariservaren en hoe kijkt ze erop terug?
Terug

Aruna Vermeulen is mede-oprichter en directeur van het HipHopHuis. Het Hiphophuis zette hiphop letterlijk op de(land)kaart in Rotterdam en probeert ook buiten hiphop de waarden die daarin belangrijk zijn te delen. Dat was waarschijnlijk ook precies de reden dat een wervingsbureau haar op het oog kreeg toen ze op zoek waren naar een Raad van Commissarissen voor het Sportbedrijf. “Ik kreeg een tekst onder ogen. Ik wist niet wat het was, ik dacht reclame ofzo,” legt Aruna uit. Het bleek de werving voor de Raad van Commissarissen. “Ik had in eerste instantie het idee dat dat niet echt iets voor mij was.

Maar nadat ik wat advies had ingewonnen, raakte ik toch wel geïnteresseerd. Ik ging in gesprek om kennis te maken, maar dat bleek al meteen een sollicitatie. Het klikte meteen van beide kanten.” Zo werd Aruna één van de commissarissen. Haar eerste taak: op zoek naar een directeur voor het Sportbedrijf. “Dat was meteen een belangrijke taak. Die selectiecommissie was heel divers en ik heb vanuit mijn achtergrond die groep wel uitgedaagd om kritisch te kijken.”

Het was voor Aruna wel even wennen aan de rol als lid van de Raad van Commissarissen. “In iedere toezichthoudende rol is de werkwijze verschillend. Je staat als commissaris voor de uitdaging om te redeneren vanuit de visie van de organisatie, en je eigen kennis en ervaringen daarin toe te passen. Ik heb gemerkt dat er voor iedereen ruimte was en vond het een genot om de andere leden van de RvC aan het werk te zien. Het is een groep met een unieke samenstelling met ervaring op heel veel verschillende gebieden. Eén van de dingen die ik onder de aandacht heb gebracht is het belang van informeel bewegen, niet alleen in verenigingen. Het is enorm waardevol dat mensen zich binnen een groep gesteund en gezien voelen en eigenaarschap voelen over hun eigen en elkaars ontwikkeling.” 

“Als ik terugkijk op de afgelopen periode van het Sportbedrijf, dan vind ik het een fantastische prestatie dat we vanuit de gemeentelijke organisatie de reis hebben gemaakt naar een gezonde, succesvolle onderneming. Wat ik wil meegeven voor de toekomst is dat het belangrijk is om te blijven werken vanuit de wilskracht van een atleet en de bezieling voor sport. Dat is echt de kracht van het Sportbedrijf,” besluit Aruna.

Als lid van de Raad van Commissarissen lever je een waardevolle bijdrage aan sport in onze stad en werk je mee aan het realiseren van onze sportieve en maatschappelijke doelen. We zijn op zoek naar iemand met een passie voor sport, een scherp oog voor bestuur en de ambitie om Rotterdam nog mooier te maken.

Klinkt dit als muziek in de oren? Kom dan bij onze Raad van Commissarissen. Bekijk de vacature op sportbedrijfrotterdam.nl/werkenbij.