Met deze beweeglessen willen ouder én kind iedere week terugkomen

Peutergym, kleutervoetbal en kinderballet: deze activiteiten voor kinderen zijn allebehalve kinderachtig. Het zijn serieuze beweeglessen, voor de allerkleinsten. Maar óók zijn het gezellige uitjes om samen met je kind te ondernemen. Het soort activiteit waarvoor je iedere week terug wilt komen.
Terug

Ontdekken wat je leuk vindt

Op Doerakkers.nl vind je waar in Rotterdam deze activiteiten voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar georganiseerd worden. Alle organisaties bieden gratis proeflessen aan. Denk aan kleuterkickboksen, kinderballet en Afrodans. Doerakkers.nl helpt Rotterdamse (groot)ouders ontdekken welke activiteiten er zijn.

Presteren is niet het doel

Actieve uitjes zijn het; omdat bewegen belangrijk is, maar ook gezellig om samen te doen. Ook de lessen van Playfit staan op Doerakkers.nl. Najim Darkaoui, een van de oprichters van Playfit: “Presteren op deze jonge leeftijd is niet ons doel. Plezier hebben, bewegen en je ontwikkelen wel. In onze lessen proberen kinderen verschillende sporten uit. Zo zie je waar je kind naartoe trekt. De één wil gelijk de bal. De ander wil overal op klimmen. Daar kunnen ze na onze lessen eventueel mee verder.”

Beter slapen

Maher (bijna 3) is een echt balsportertje, maar ook dol op springen, vertelt zijn vader Mohamed El Idrissi. Samen gaan ze naar peutergym in Delfshaven. “Het wordt geleid door een heel prettige leraar,” zegt Mohamed. “Het is een veilige omgeving met overal matten. En je ziet dat er is nagedacht over hoe de toestellen zijn neergezet. Dat geeft je als ouder vertrouwen.” Maher en zijn vader gaan sinds een jaar elke zondagochtend. “Hier kan Maher zijn energie kwijt. Hij slaapt ’s nachts echt beter als hij overdag actief is geweest. Dat hij plezier heeft, daar word ik als vader iedere keer weer happy van.”

Wij zien hun zelfvertrouwen groeien. Wij halen de beweegdrang in de kinderen naar boven

Meer durven en meer bewegen

Playfit organiseert de komende twee jaar ook lessen op 90 kinderopvanglocaties. Zo krijgen ze meer dan 2.000 kinderen in beweging. Najim: “Wij zien hun zelfvertrouwen groeien. Eerst zijn ze voorzichtig. Moet ik op dat blokje klimmen? Maar na een tijdje durven ze meer. Wij halen de beweegdrang in de kinderen naar boven.”

Hulp bij betalen

De lessen die je op Doerakkers.nl vindt zijn de eerste keer altijd gratis. Wie daarna elke week wil meedoen, kan zich inschrijven bij de club of vereniging zelf. Is dat te duur, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur soms helpen met betalen. Vader Mohamed vindt dat een prettig idee: “Als iedereen kan meedoen, zie je veel verschillende kinderen in de les. Dat voelt heel toegankelijk.”

Ga naar Doerakkers.nl en bekijk het rooster bij jou in de buurt. Doerakkers is een website van Sportbedrijf Rotterdam.