Sporten is leuk, zeker samen. Maar het wordt pas echt leuk wanneer iedereen eerlijk en sportief meedoet. Daarom zetten wij ons in om Fairplay weer volop onder de aandacht te brengen op scholen. Eerlijk en sportief meedoen aan een sport of spel moet de standaard zijn op elk veld, in iedere gymzaal en tijdens elk toernooi. En met de juiste middelen gaan we dat voor elkaar krijgen.
Fairplay = Play fair
Speciaal voor de scholen hebben we de Fairplay toolkit ontwikkeld – een doos vol met leuke middelen om Fairplay in de gymlessen en op school te promoten. Met de toolkit kan eenvoudig het belang van eerlijk en sportief spel overgebracht worden aan leerlingen én collega’s. Je vindt in de doos o.a. de poster, polsbandje, een kaart met QR-code om de Fairplay handshake te leren en een brief voor de ouders over Fairplay. Alles wat je nodig hebt om Fairplay een plek te geven in de lessen. Dit vergroot niet alleen het spelplezier bij de leerlingen, maar zorgt er ook voor dat sporten in de toekomst veilig en vooral leuk blijft!
We zijn erg benieuwd hoe jij als docent tegen Fairplay aankijkt. Laat het ons weten via deze enquete.
Handshake
Samen met de Rotterdamse scholieren in Feijenoord hebben we een speciale handshake gemaakt. Zo starten we alle gymlessen, toernooien en wedstrijden positief én sportief. Hoe deze werkt? De leerlingen doen het graag even voor...
— SHAKE! Laat zien dat Fairplay voor jou belangrijk is! Gebruik de handshake met jouw team!
Fairplay tips voor langs de lijn
Sporten is leuk, zeker samen. Maar het wordt pas echt leuk wanneer iedereen eerlijk en sportief meedoet. En ook jij als ouder kan daar een flinke steen aan bijdragen. Niet lullen, maar poetsen: laat gewoon zien dat Fairplay voor jou de norm is! Want een goed voorbeeld doet volgen. Hieronder staan wat tips!
-
01 Juichen? Jeej! Schreeuwen? Nee...
Aanmoedigen en juichen, graag! Van schreeuwen zijn we geen fan. Want zeg nou eerlijk: jij gaat ook niet ineens beter je werk doen als je baas naar je zou schreeuwen, toch?
-
02 De lat kan best lager
Kinderen willen vooral plezier maken. Moedig dat dus aan! Presteren kan altijd later nog op de Olympische Spelen ;-)
-
03 Duimpje omhoog!
Complimenten krijgen is fijn, toch? Geef ze dus ook eens aan je spelende kind. Ook wanneer het misschien wat minder gaat. P.S. wist je dat 6 op de 10 scheidsrechters wel eens een compliment krijgt voor de manier waarop ze fluiten? Laten we er 7 op 10 van maken!
-
04 Betrokken ≠ bemoeien
Wil de trainer advies? Dan vraagt hij of zij daar zelf om! En wist je dat scheidsrechters liever niet in discussie gaan? Ze gebruiken hun mond namelijk liever om te fluiten. ;-)
-
05 Geen woorden maar daden
En het belangrijkste: doe lief, da’s pas sportief! Ook voor de tegenstander. We zijn tenslotte allemaal mensen.
Contact
Wil je meer weten over Fairplay, Schoolsport010 of de toernooien? Neem dan gerust contact met ons op!